ZUPA - KREM CEBULOWA Z KIEŁBASĄ I GRZANKAMI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybka i tania zupka kremowa urozmaicona dodatkiem kiełbaski, która wyostrza jej smak. Pychota!!!

  • 50 min

Składniki:

  • 500 mililitrów wywaru drobiowego
    4 duże cebule
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki grzanek
    5 krążków kiełbaski
    sól
    pieprz
    vegeta
    chilli

Zupa - krem cebulowa z kiełbasą i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wywar gotujemy.
  • 2. W tym samym czasie cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju do złocistego koloru. Trzeba uważać żeby się nie przypaliła, bo wtedy zupa będzie miała ciemny kolor.
  • 3. Podsmażoną cebulę wsypujemy do gotującego się bulionu.
  • 4. Gdy cebula będzie miękka miksujemy blenderem na aksamitny krem.
  • 5. Zagęszczamy zupę zimna woda z mąką wymieszana dokładnie i wlewamy do gotującej się zupy. Gdy się zagotuje zupa jest gotowa.
  • 6. Podajemy ją z grzankami i smażoną kiełbaską.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy