Zupa krem brokułowo-kalafiorowa

0 (0 ocen)

Bardzo szybka, prosta a przede wszystkim zdrowa zupa krem z brokuła i kalafiora, które są dla nas cennymi warzywami. Polecam jako lekką zupę na obiad lub podwieczorek.

Składniki:

  • 2 skrzydełka
    750 ml. bulionu warzywnego
    1 mały brokuł
    kilka różyczek kalafiora
    2 łyżki natki pietruszki
    2 łyżki suszonych warzyw
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku

Zupa krem brokułowo-kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym na małym ogniu. Dodajemy suszone warzywa. Kiedy mięso zmięknie wyciągamy, a do zupy dodajemy brokuł, kalafior i natkę pietruszki. Skrzydełka obskubujemy i mięso wrzucamy do zupy. Gotujemy 15 min. Po tym czasie zupę miksujemy blenderem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Jeżeli ktoś lubi może dodać śmietany lub jogurtu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy