ZUPA KOPERKOWA z kwiatuszkami

5 (171 ocen)

dla wielbicieli koperku

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    garść makaronu kwiatuszki
    1 marchewka
    1/2 korzenia pietruszki
    1 łyżeczka ususzonej natki pietruszki oraz selera
    2 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany
    1 duży pęczek koperku
    woda
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Zupa koperkowa z kwiatuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce, wlać wodę, po 10 min, do gotujących się warzyw dodać makaron, oraz suszoną pietruszkę i seler. Gdy warzywa i makaron już się ugotują, zagęścić mąką i śmietaną, dodać drobno posiekany koperek, zagotować, przyprawić do smaku.

Porady

koperku w zupie nie należy zbyt długo gotować, ponieważ straci swój aromat

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować