Zupa koperkowa z koralikami

4.5 (152 ocen)

  • 25 min

Koperkowa to moja ulubiona zupa dlatego robie ją często i ciągle z innymi dodatkami

  • 25 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka
    3 marchewki
    2 pietruszki
    kawałek selera
    duży pęczek koperku
    2 łyż smietany
    100 g makaronu koraliki
    ziele angielskie, liść laurowy
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa z koralikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oprócz koperku obrać, rozdrobnić i dodać do umytego mięsa. Ugotować bulion z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowego.
  • krojenie koperku 2. Koperek umyć , pokroić drobno.
  • koraliki w całej krasie 3. Makaron - koraliki ugotować według przepisu na opakowaniu. Wysypać na miseczki. (Ja kupuję Lubelli)
  • zupka w garnku 4. Do gotującego się bulionu wrzucamy posiekany koperek i doprawiamy zupę śmietana, solą i pieprzem. Zagatowujemy i możemy zalewać koraliki zupą, która już jest gotowa do podania. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować