Zupa koperkowa z gałeczkami serowymi

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

To danie jest proste i pyszne. Zwykła zupa zaskakuje smakiem oraz apetycznym wyglądem.

  • 20 min

Składniki:

  • kości wołowe
    pęczek włoszczyzny
    1 i 1/2 l wody
    sól
    łyżka masła
    pęczek koperku
    Gałeczki serowe:
    10 dag sera zółtego
    10 dag tartej bułki
    2 czubate łyżki mąki
    2 jaja
    3 łyżki posiekanej pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Zupa koperkowa z gałeczkami serowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kości i warzyw ugotować wywar. Koperek umyć i drobno posiekać.Dodać masło, koperek, doprawić do smaku solą.
  • 2. Przygotować gałeczki serowe: zetrzeć ser na tarce o małych oczkach, wymieszać z bułką tartą, jajami, mąką, zieleniną dodać przyprawy i zagnieść ciasto. Uformować małe kulki , gotować bezpośrednio w wywarze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować