Zupa koperkowa

4.99 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W moim domu znana jest pod nazwą ulubiona, bo trójka moich nastoletnich dzieci za nią przepada.

Składniki:

  • ● 2 kostki rosołku z kury
    ● 1 łyżka tłuszczu
    ● 1 cebula
    ● 2 łyżki kaszy manny
    ● 3 łyżki mąki
    ● pęczek koperku
    ● natka pietruszki
    ● 1/2 szklanki śmietany
    ● jajko
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno kroimy
    i przesmażamy na tłuszczu.
  • 2. Kaszę manną mieszamy
    z mąką, jajkiem i cebulą, dodajemy
    przyprawy i natkę.
    Z ciasta formujemy wałeczki
    i kroimy kluseczki.
  • 3. Zagotowujemy wodę
    z kostkami rosołowymi (można
    dodać startą marchewkę).
    Kluseczki kładziemy na wrzącą
    wodę, cały czas mieszamy.
    Łyżkę mąki mieszamy ze
    śmietaną, wlewamy do zupy
    i zagotowujemy. Wsypujemy
    drobno posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować