Zupa koperkowa

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Ulubione danie moich szkrabów

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag. mielonego mięsa
    1 cebula
    1 jajko
    1 łyżka tartej bułki
    Przyprawa do mięsa mielonego
    2 łyżki mąki
    2 pęczki koperku
    1 kubek śmietany 18 %
    1 łyżka octu
    1 łyżeczka wegety
    Ziele angielskie
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z przyprawą, posiekaną cebulą, jajkiem i tartą bułką. Uformować małe klopsiki, obtoczyć je w mące.
  • 2. Zagotować wodę, dodać wegetę, kilka kuleczek ziela angielskiego, włożyć klopsiki. Koperek posiekać, dodać do zupy. Gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodać ocet, aby wzmocnić smak zupy i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Dodatek octu sprawia, że zupa jest bardzie zdecydowana w smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować