Zupa kapuściana z karkówką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Apetyczna i bardzo sycąca zupa na pochmurne dni. Dzis się o tym przekonałam,że długo głodu po niej czuć nie będziecie.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej,
    0,70 kg karkówki wieprzowej,
    2 łyżki śmietany 18 %,
    0,5 kg pieczarek
    pieprz czarny mielony do smaku
    1 łyżka przyprawy uniwersalnej
    1 łyżka majeranku
    3 ziarna ziela angielskiego,
    2 liście laurowe
    3-4 l wody,
    2 łyżki mąki pszennej

Zupa kapuściana z karkówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa kapuściana z karkówką 1. Do garnka wsadzamy opłukaną kapustę, pokrojone w kosteczkę mięso.
    Zalewamy wodą .
  • Zupa kapuściana z karkówką . 2. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
    Gotujemy .
  • Zupa kapuściana z karkówką 3. Pieczarki obieramy i kroimy najpierw na pół a następnie w plasterki.
    Dodajemy do zupy i gotujemy do momentu aż mięso i pieczarki będą miękkie.
  • Zupa kapuściana z karkówką 4. Śmietanę rozrabiamy z 2 łyżkami mąki i 1 szklanką wody.
  • Zupa kapuściana z karkówką 5. Wlewamy do zupy.
    Gotujemy jeszcze chwilkę .
    Doprawiamy pieprzem ,majerankiem i przyprawą uniwersalną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy