Zupa kalafiorowa z lanymi kluseczkami

4.5 (159 ocen)

  • 5 min

Bardzo prosta, bardzo szybka i bardzo smaczna zupka.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    1 marchewka
    200 ml słodkiej smietany 18%
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka przyprawy do dań Kucharek
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z lanymi kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na małe cząstki, umyć.Marchewkę obrać, umyć i starkować na jarzynowej tarce. Zagotować 1,5 litra wody. Włożyć marchewkę i kalafiora oraz masło..Posolić. Gotować do miękkości. Jajka roztrzepać na pianę,posolić i dodawać mąkę, tak, żeby uzyskać konsystencję śmietany.Wlewać cienką strużką na gotującą się wodę. Zaciągnąć śmietaną. Wsypać dużo drobno posiekanego koperku

Porady

Ta zupa jest tym lepsza, im więcej dodamy koperku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować