Zupa kalafiorowa wegetariańska

0 (0 ocen)

Lubię spędzać czas w kuchni, przy gotowaniu.

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego
    marchewka -2 szt
    pietruszka -1 szt
    seler naciowy-2 gałązki
    por - 0,5 szt
    kalafior -1 szt
    jogurt naturalny -150g
    koperek pokrojony -2 łyżki
    sól, pieprz
    ryż-1/2 szkl

Zupa kalafiorowa wegetariańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalewamy warzywa niewielką ilością wody, dodać sól i pieprz, gotować.
  • 2. Ryż opłukać wsypać do gotujących się warzyw.
  • 3. Kalafiora opłukać, podzielić na różyczki dodać do warzyw razem z bulionem, gotować do miękkości.
  • 4. Pod koniec gotowania opłukać selera naciowego, pokroić i dodać razem z koperkiem do zupy.
  • 5. Jogurt rozprowadzić niewielką ilością zupy, wlać do garnka z zupą, zagotować.

Komentarze

Podobne przepisy