Zupa kalafiorowa

0 (0 ocen)

Wspaniała zupa pełna zdrowych warzyw.

Składniki:

  • Gotowe mrożone warzywa (kalafior, ziemniaki, marchewka, seler, korepek, pietruszka)
    1porcja rosołowa
    sól, pieprz
    śmietana
    3l wody
    liść laurowy
    ziele angielskie
    łyżka mąki

Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowywujemy wodę z porcją rosołową. Gdy pojawią się szumowiny, delikatnie je zbieramy. Następnie dodajemy mrożone warzywa. Jeśli zupa jest mało doprawiona dodajemy sól i pieprz do smaku oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotową zupę zaprawiamy Mąką rozrobioną ze śmietaną. gotować ok 25-30minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy