Zupa jarzynowa z płatkami owsianymi

4.49 (180 ocen)

  • 25 min

Szybka zupa z mrożonki warzywnej z dodatkiem płatków owsianych. W sezonie mrożonkę można zastąpić świeżymi warzywami.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu lub wywaru mięsnego
    450 g mieszanki warzywnej mrożonej (marchewka, pietruszka, seler, por, zielony groszek, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka)
    2 czubate łyżki płatków owsianych
    3 świeże listki laurowe
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    ew. kilka łyżek śmietanki 12%
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół lub wywar zagotowujemy, dodajemy umyte listki laurowe, wkładamy mrożone warzywa i podgrzewamy do zagotowania, wsypujemy płatki owsiane, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut.
  • 2. Przed podaniem wsypujemy do zupy posiekaną zieloną pietruszkę. Możemy zabielić ją kilkoma łyżkami śmietanki 12%.

Porady

W sezonie mrożonkę można zastąpić świeżymi warzywami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Mrożonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować