Zupa jarzynowa z jarmużem

4.5 (163 ocen)

Pyszna, zdrowa i pożywna zupka jarzynowa z dodatkiem jarmużu ktory wspaniale wkomponowal sie w całość :)

Składniki:

  • 1 i 1/2 litra rosołu
    2 marchewki z rosołu
    1 szklanka fasolki szparagowej mrożonej
    1/2 szklanki mrożonego groszku
    1 średniej wielkości ziemniak
    1 szklanka małych różyczek kalafiora
    1 mały brokuł
    1 szklanka pokrojonego jarmużu
    szczypta kurkumy
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka słodkiej śmietanki
    1 łyżeczka soku z cytryny

    ugotowany jarmuż do dekoracji i do podkreślenia smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jarmuż 1. Rosół przelać do garnka w którym będziemy gotować zupę jarzynowa. Marchewki pokroić w kostkę. Ziemniaka obrać, umyć i również pokroić w kostkę. Brokuła opłukać i podzielić na cząstki.
  • zupa 2. Do rosołu dodać warzywa , gotować na małym ogniu. Gdy będą już miękkie dodać śmietankę, sok z cytryny, kurkumę oraz ewentualnie sól i pieprz. Chwilkę jeszcze gotować.
    Gotowa zupę jarzynową przelać na talerze i udekorować ugotowanym jarmużem.
    Podawać z pieczywem , smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować