Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą

4.49 (176 ocen)

Zupa w stylu ‘co się nawinie’. Ale zdrowa i do tego smaczna :) zabielona lekko śmietanką

Składniki:


  • 2 ziemniaki
    2 marchewki
    2 łodygi selera naciowego
    1 mały kabaczek
    1 mała pietruszka
    6 łyżek czerwonej soczewicy
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    6 ziaren pieprzu
    Sól i biały pieprz do smaku
    50 ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Seler naciowy umyć i posiekać drobno. Warzywa zalać wodą, dodać ziele, liść, pieprz, odrobinę soli i gotować.

    Kabaczka obrać, usunąć nasiona, pokroić miąższ w kostkę. Wrzucić do zupy.

    Następnie wsypać do zupy czerwoną soczewicę, zamieszać i gotować do miękkości warzyw.

    Wlać śmietankę, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabaczek Soczewica Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować