1 marchewka
1 pietruszka
1/4 średniego selera
ok 3cm pora
ok 6 większych ziemniaków
1 kostka rosołowa
ok 2 litry wody
fasolka szparagowa`
różyczki brokuła i/lub kalafioru
ok 1 łyżeczka wegety,
sól, pieprz, maggi
Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jarzynę obrać, marchewkę, pietruszkę i seler potrzeć na tarce o grubych oczkach. Porę i fasolkę szparagową pokroić w drobniejsze kawałki. Różyczki kalafioru i brokuła pokroić na mniejsze.
2.Ziemniaki pokroić w kostkę.
3.Pokrojoną jarzynę, ziemniaki wrzucić do garnka, wlać wodę. Dodać kostkę rosołową i wegetę. Gotować do miękkości ziemniaków. Doprawić solą, pieprzem i maggi.
Komentarze