Zupa jarzynowa

4.93 (148 ocen)

Moja ulubiona :)

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej (kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, marchewka, groszek zielony)
    3 duże ziemniaki
    1/4 selera
    kostka rosołowa
    łyżka siekanego kopru
    150 ml śmietany
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.93 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z oczyszczonego udka i kostki rosołowej zagotować bulion, dodać listek laurowy, seler, ziele angielskie i gotować do miękkości mięsa. Następnie wsypać mieszankę warzywną o raz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy warzywa będą miękkie, zupę doprawić solą i pieprzem. Gotową zupę zabielić śmietaną. (do miseczki wlać łyżkę zupy i dodać śmietanę, rozprowadzić energicznie łyżką a następnie wlać kolejną łyżkę zupy i wymieszać. Zahartowaną śmietanę przelać do garnka i całość wymieszać)
    Przed podaniem posypać obficie świeżo siekanym koperkiem.

Porady

1/ Zamiast mrożonych warzyw, zdecydowanie można użyć świeżych, ale ja poza sezonem używam mrożonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować