Zupa jagodowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jagód jeszcze pod dostatkiem więc zapraszam.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 szklanka jagód
    1 litr wody
    1 łyżka cukru
    200 ml śmietany 30 %
    1 łyżka mąki
    makaron rurki w ilości-wedle zgłodniałych brzuchów

Zupa jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować aldente.
    Jagody zalać wodą i zagotować.
    Dodać cukier i chwilę gotować.
    Mąkę wymieszać ze śmietaną i zaprawić zupę.
    Aby śmietana się nie zważyła najpierw dodaje zupę do śmietany a potem na odwrót.
    Zupę zagotować i podawać na talerzach z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy