Zupa jabłkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zamarzył nam się obiad na słodko, więc padło na jabłka ;)

  • 45 min

Składniki:

  • 3 duże słodkie jabłka
    1 kora cynamonu
    200 g ulubionego makaronu
    1 goździk
    100 ml syropu jabłkowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    cukier
    mielony cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa jabłkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka.
    Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy, zalewamy zimną wodą (1,2 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
    Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną.
    Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut.
    Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem.

    Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować