zupa hetmańska

4.48 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Wybrałam do niej najbardziej aromatyczne i sycące składniki.Warto ją przyrządzic na wyjątkowe okazje

  • 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
    30 dag pieczarek
    papryka czerwona
    2 marchewki
    pietruszka
    cebula
    kilka ząbków czosnku
    olej
    mąka
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa hetmańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab i paprykę umyj i osusz. Pokrój na niewielkie kawałki.Usmaz na oleju.
    2. Pieczarki, marchewki i pietruszkę obierz i potnij. Zalej bulionem i gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj pokrojoną cebulę.
    3. Do zupy wrzuc mięso i pieczarki. Zagęśc mąką rozmieszaną z odrobiną wody. Zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować