Zupa gyros

4.4 (173 ocen)

  • 40 min

„Szybka w robieniu, niezwykle sycąca. W sam raz na jesienne popołudnie”

  • 40 min

Składniki:

  • • podwójna pierś z kurczaka
    • opakowanie przyprawy Gyros
    • papryka żółta
    • papryka czerwona
    • puszka kukurydzy
    • szklanka śmietany 30%
    • 2 garście cebulki prażonej
    • 4 ziemniaki
    • 2 l. bulionu
    • sól, pieprz, słodka papryka
    • tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.4 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gyros

Zupa gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w cienkie paski. Mieszamy z przyprawą „Gyros”. Smażymy na patelni na rumiany kolor. Paprykę także kroimy w paseczki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy pokrojone piersi z kurczaka i paprykę. Gotujemy ok. 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kukurydzę i cebulkę. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować