Zupa gulaszowa z serc

4.47 (151 ocen)

  • 40 min

Sycąca zupa z drobiowych serc, do ugotowania w szybkowarze

  • 40 min

Składniki:

  • 30 dkg serc drobiowych
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    ¼ selera
    2 papryki
    Por
    Kostka rosołowa
    Olej
    Pieprz, papryka ostra i słodka
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z serc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, por i paprykę pokroić, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, włożyć do garnka razem z sercami, przyprawić pieprzem i papryką, na górę pokruszyć kostkę rosołową, dodać odrobiną oleju i wlać ok. 2 szklanek wody (aby przykryć warzywa i serca). Gotować 20-25 minut. Otworzyć ostrożnie garnek.

Porady

Jeżeli potrawa wyda nam się za mało słona, pod koniec można dodać sól.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować