Zupa gulaszowa z pomidorami, papryką i pieczarkami

4.49 (143 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie z cyklu "syte i rozgrzewające". W sam raz dla przemarzniętych bałwanów wracających z mroźnych bitew na śnieżki..

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pomidory w puszcze: 2 puszki
    - mięso gulaszowe wieprzowe: 500 gramów
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - pieczarki: 300 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - słodka mielona papryka: 2 łyżki
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - sól, pieprz (do smaku): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z pomidorami, papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obtaczamy w mielonej papryce, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
    Drobno posiekaną cebulę podsmażamy do miękkości na łyżce rozgrzanego masła. Dodajemy pieczarki. Smażymy przez 10 minut, by odparować wodę z grzybów. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz wcześniej usmażone mięso. Zalewamy pomidorami z puszki. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, dodajemy przyprawy - liście laurowe oraz ziele angielskie, sól i pieprz. Gotujemy pod przykryciem przez 30 - 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować