Zupa gulaszowa z kurczakiem i warzywami

4.98 (187 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Zacznijmy wiosnę w dobrej kondycji.Polecam energetyczną zupę gulaszową z warzywami ,zawiera dużo witamin i wspaniale rozgrzewa w chłodne dni dzięki papryce...

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 40 dag fileta z kurczaka
    1 opakowanie warzyw mrożonych na zupę
    2 litry bulionu drobiowego
    1/2 małego selera
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia
    3 łyżki oleju ryżowego

    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta tikka masala
    natka pietruszki do posypania
    sól morska do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję osuszam ręcznikiem papierowym kroję na paski lub w kostkę,wrzucam do garnka,dodaję pokrojoną w kostkę cebulę ,oprószam solą, podlewam olejem i duszę 5 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
  • 2. Papryki myję usuwam gniazda nasienne ,seler obieram,myję kroję w kostkę i dodaję do duszącego się mięsa i podsmażam kolejne 5 minut. Po tym czasie wlewam bulion drobiowy,dodaję mrożone warzywa,liść laurowy ziele angielskie i gotuję około 30 minut,po tym czasie dodaję koncentrat pomidorowy,doprawiam do smaku solą pieprzem papryką słodką i szczyptą tikka masala,dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek,z mąki i odrobiny wody robię zawiesinę zagęszczam zupę,gotuję wszystko razem jeszcze 2-3 minuty.Odstawiam.
  • 3. Przed podaniem posypuję obficie świeżą posiekaną natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować