ZUPA GULASZOWA Z DYNIĄ

0 (0 ocen)

Pyszna, rozgrzewająca zupa w sam raz na mrozy,zapraszam.

Składniki:

  • 210 g udźca bez skóry z kurczaka
    1 marchewka – 100 g
    125 g papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju rzepakowego
    300 g dyni- może być mrożona
    1 litr wody
    15 g mąki razowej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa Udziec

Zupa gulaszowa z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w średniej wielkości kostkę. Do miseczki przełożyć makę, dodać obie sproszkowane papryki, pieprz oraz szczyptę soli. Wymieszać. Do mieszanki włożyć kawałki mięsa i wymieszać. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić kurczaka. Zrumienić z każdej strony.
  • 2. Cebulę pokroić w małą kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Dodać do garnka. Gdy cebula się zeszklić dodać pokrojoną w kostkę paprykę- ja użyłam papryk w dwóch kolorach. Wymieszać i lekko podsmażyć. Wlać wodę. Zagotować.
  • 3. Dynię pokroić w dużą kostkę ( mrożoną rozmrozić). Wrzucić do garnka i gotować całość do miękkości warzyw i mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Porady

100 gto 60 kacl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować