Zupa gulaszowa z cukinią i kalafiorem

0 (0 ocen)

Wielkimi krokami zbliża się jesień,więc zaczynamy sezon na pożywne ,rozgrzewające zupy.

Składniki:



  • 2 litry wody
    2 plastry schabu
    1 cebula
    8 pieczarek
    pół małej cukinii
    2 ziemniaki
    1 ogórek korniszony
    pół papryki konserwowej
    kilka różyczek kalafiora
    1 mała marchewka
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka mąki
    sól i pieprz
    papryka słodka,papryka ostra,vegeta,majeranek,liść laurowy
    olej



Zupa gulaszowa z cukinią i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa gulaszowa z cukinią i kalafiorem 1. Schab pokroić w kostkę.Cebulę i pieczarki obrać i pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę,schab i pieczarki.
    Obrane ziemniaki,marchewkę ,cukinię,ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na małe różyczki. Warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać koncentrat.Gotować około 40 minut. Na koniec przyprawić zupę i zaprawić mąką zmieszaną z wodą. Gotować jeszcze chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy