Zupa gulaszowa

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gęsta, zawiesista i o wyraźnie ostrym smaku. Na zimowe chłody jest naprawdę doskonała.

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    ● 1 kg surowej szynki wieprzowej
    ● 20 dag pieczarek
    ● 2 papryki
    ● duża cebula
    ● puszka białej fasoli
    ● koncentrat pomidorowy
    ● sól
    ● pieprz czarny i cayenne
    ● cukier
    ● mąka
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Szynki

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy
    i kroimy w 2-cm
    kostkę. Obsypujemy
    czarnym pieprzem,
    solą i mąką. Smażymy
    na oleju. Przekładamy
    do garnka. Na tym samym
    tłuszczu smażymy
    kolejno
    pieczarki pokrojone na kawałki
    oraz cebulę i papryki pokrojone
    w kostkę.
  • 2. Warzywa i tłuszcz dodajemy
    do mięsa. Wlewamy wodę,
    doprawiamy solą, pieprzem
    czarnym i cayenne. Dusimy
    do miękkości.
  • 3. Dodajemy białą fasolę
    wraz z zalewą, odrobinę cukru
    i koncentrat pomidorowy.
    Ponownie doprawiamy do
    smaku i chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować