zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna i tresciwa zupka.U mnie obowiazkowo z czerwona fasola.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej,
    1 cebula,
    1 czerwona papryka,
    1/2 puszki czerwonej fasoli,
    2 zabki czosnku,
    1 duza marchew,
    10 ziemniakow,
    10pieczarek,
    sol,pieprz,
    majeranek
    papryka słodka mielona,
    natka pietruszki,
    lisc laurowy,
    2 łyki koncentratu pomidorowego,
    ziele angielskie,
    3 łyzki smietany 18%,
    2 łyzki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso oplukac,osuszyc,pokroic w drobna kostke.Oproszyc solą.Warzywa obrac i pokroic w kostkę.Czosnek przecisnac przez praskę.
    Olej rozgrzac,podsmazyc na nim mięso przez ok 10minut .
  • 2. Do garnka wlewamy łyzke oleju i rumienimy na nim cebulkę.Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso.
    Na patelnie po mięsie wrzucamy pokrojone pieczarki i chwilę dusimy.
    Do garnka wrzucamy paprykę,pieczarki i czosnek.Chwilke podsmazamy i wlewamy wodę.Wrzucamy lisc laurowy i ziele angielskie.Gotujemy ok 50 minut.Dodajemy ziemniaki i gotujemy do ich miekkosci.Pod koniec gotowania dodajemy fasolke i koncentrat pomidorowy.Przyprawiamy.
  • 3. Na koniec zabielamy delikatnie zupę śmietaną.Jesli ktos chce moze zagescc zupę łyzką mąki.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Porady

Zamiast koncentratu mozna dodac swiezego pomidora bez skorki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować