Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso oplukac,osuszyc,pokroic w drobna kostke.Oproszyc solą.Warzywa obrac i pokroic w kostkę.Czosnek przecisnac przez praskę.
Olej rozgrzac,podsmazyc na nim mięso przez ok 10minut .
2.Do garnka wlewamy łyzke oleju i rumienimy na nim cebulkę.Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso.
Na patelnie po mięsie wrzucamy pokrojone pieczarki i chwilę dusimy.
Do garnka wrzucamy paprykę,pieczarki i czosnek.Chwilke podsmazamy i wlewamy wodę.Wrzucamy lisc laurowy i ziele angielskie.Gotujemy ok 50 minut.Dodajemy ziemniaki i gotujemy do ich miekkosci.Pod koniec gotowania dodajemy fasolke i koncentrat pomidorowy.Przyprawiamy.
3.Na koniec zabielamy delikatnie zupę śmietaną.Jesli ktos chce moze zagescc zupę łyzką mąki.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Porady
Zamiast koncentratu mozna dodac swiezego pomidora bez skorki.
Komentarze