Zupa gulaszowa

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zmodyfikowana po naszemu wersja zupy gulaszowej, wspaniale rozgrzewa w zimowe dni.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    2 grube plastry szynki
    marchew
    cebula
    kawałek selera
    papryka
    3 ząbki czosnku

    koncentrat pomidorowy 3 duże łyżki
    2 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    kostka rosołowa
    czubata łyżka papryki słodkiej
    pół łyżeczki ostrej papryki
    pół łyżeczki imbiru
    łyżeczka przyprawy do pizzy
    sól i pieprz do smaku
    2-3 łyżki mąki do zagęszczenia
    3 łyżki śmietany 30 %
    olej

    drobny makaron
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. W garnku nastawić wodę z kostką rosołową , dodać ziela i listek. Cebulę pokroić w grubszą kostkę i dodać do mięsa, chwilę podsmażyć. Zawartość patelni przełożyć do garnka. Gotować około 20 -30 minut. Marchew, selera i paprykę pokroić w kostkę, dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości . Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do zupy. Następnie dołożyć koncentrat i doprawić przyprawami do smaku. Na koniec zagęścić lekko zupę maką wymieszaną z odrobiną zimnej wody i zabielić śmietaną . Podawać z drobnym makaronem.

Porady

Zupa drugiego dnia smakuje jeszcze lepiej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować