Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jedno garnkowy smaczny obiad......

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mięso gulaszowe wieprzowe: 70 dekagramów
    - cebula: 4 sztuki
    - papryka czerwona , żółta- duże: 2 sztuki
    - koncentrat pomidorowy mały słoik: 1 sztuka
    - pomidory puszka-krojone: 1 puszka
    - papryka chilli w proszku: 1 szczypta
    - czosnek: 2 ząbki
    - kostka rosołowa mięsna: 2 sztuki
    - włoszczyzna słupki- mrożona: 30 dekagramów
    - ziemniaki: 4 sztuki
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - posiekana zielona pietruszka: 3 łyżki

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na łyżce smalcu.Włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, zebrać pianę. Dodać kostki rosołowe, liście laurowe,ziele angielskie i włoszczyznę.
    Gotować na małym ogniu. Cebulę obrać , pokroić, podsmażyć na łyżce oliwy, dodać do garnka. Gotować około 10-15 minut.
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować 10 minut.Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Dodać pomidory razem z zalewą,paprykę, przecier pomidorowy,czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość gotujemy jeszcze 10-15 minut.
    Posypujemy zieloną pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy