Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna i kolorowa zupa, w sam raz na lato :)

  • 60 min

Składniki:

  • Porcja na 3 osoby.
    - 60 dag łopatki bez kości
    - 1 papryka czerwona
    - 1 porcja żółta
    - mała cukinia
    - 5 ziemniaków średniej wielkości
    - 2 marchwie
    - 2 duże cebule
    - średnia główka czosnku
    - 1 por (tylko biała część)
    - 2 gałązki selera
    - pół pęczka zielonej pietruszki
    - 2 duże pomidory
    - sól
    - pieprz
    - chilli papryka słodka
    - oregano
    - słoiczek przecieru pomidorowego
    - cukier do smaku
    - kostka bulionowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w poprzek włókien na dość dużą kostkę. Przyprawiamy i smażymy.
  • 2. Kiedy mięso jest obsmażone ze wszystkich stron podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu.
  • 3. Ziemniaki, paprykę, cebulę, pomidory i cukinie( nie obraną ze skóry) kroimy w średnią kostkę. Marchew i por w pół plasterki.
  • 4. Kiedy mięso jest pół miękkie dodajemy warzywa. Na początek, te które dłużej się gotują. W razie potrzeby dolewamy resztę bulionu.
  • 5. Później dokładamy resztę warzyw, przecier pomidorowy, cukier i przyprawiamy do smaku.
  • 6. Na koniec seler i pietruszkę posiekaną nie zbyt drobno. Gotujemy jeszcze chwilę.

Porady

Zupę można podać z pieczywem lub kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować