Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w drobną kostkę i smażyć porcjami na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić.
2.W 5 litrowym garnku zeszklić posiekaną cebulę z oliwą z oliwek,dodać paprykę czerwoną w proszku, smażyć przez chwilę. Zalać cebulę wodą, i dusić do rozpadnięcia cebuli. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę.
3.Następnie dodać mięso, czosnek zmiażdżony, przyprawy. Dusić około godziny. Podlewać wodą. Pod koniec dodać pieczarki podsmażone na maśle, pokrojoną w paski paprykę i pomidory.
Podawać z nacią pietruszki.
Smacznego
Porady
jeśli chcemy zupę pikantną proponują dodać papryczkę chilli.
Komentarze