Zupa gulaszowa

4.5 (155 ocen)

  • 2 godz.

Chciałabym się podzielić przepisem na zupę gulaszową. Wychodzi 5 - litrowy garnek, 10 porcji w bulionówkach. W sam raz na imprezę, np. andrzejkową

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,5 kg karczku
    2 papryki czerwone
    1 żółta
    5 cebul
    główka czosnku
    4 marchewki
    2 pietruszki
    450 g pieczarek
    2 łyżki masła
    puszka pomidorów
    przyprawy:
    5 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego, 3 łyżki czerwonej papryki słodkiej, pieprz czarny, sól, majeranek, oregano,
    5 łyżek oliwy z oliwek

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w drobną kostkę i smażyć porcjami na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić.
  • 2. W 5 litrowym garnku zeszklić posiekaną cebulę z oliwą z oliwek,dodać paprykę czerwoną w proszku, smażyć przez chwilę. Zalać cebulę wodą, i dusić do rozpadnięcia cebuli. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę.
  • zupa gulaszowa w 5 litrowym garnku 3. Następnie dodać mięso, czosnek zmiażdżony, przyprawy. Dusić około godziny. Podlewać wodą. Pod koniec dodać pieczarki podsmażone na maśle, pokrojoną w paski paprykę i pomidory.
    Podawać z nacią pietruszki.
    Smacznego

Porady

jeśli chcemy zupę pikantną proponują dodać papryczkę chilli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować