ZUPA GRZYBOWA Z KONIAKIEM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Moje urozmaicenie tradycyjnej zupy grzybowej. Dodanie do zupy koniaku wspaniale wzbogaca jej smak, podanie śmietany z pietruszką obok na talerzu to świetny pomysł- każdy doprawia zupę po swojemu

  • 45 min

Składniki:

  • 2 garście suszonych prawdziwków
    1 cebula
    1 pęczek włoszczyzny
    2 litry wody
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól, pieprz
    makaron duże świdry
    1 pęczek natki pietruszki
    3 łyżki śmietany
    koniak- do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Alkohole

Zupa grzybowa z koniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Grzyby moczymy całą noc. Na drugi dzień kroimy w paski. Do wody w
    której się moczyły dodajemy jeszcze ok 3 szklanek wody. Wkładamy też
    obraną cebulę i włoszczyznę. Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy
    liść laurowy i ziele ang. Po ok 40 minutach, kiedy grzyby będą już
    miękkie ,dodajemy koniak ( kieliszek - pod wpływem temperatury alkohol
    wyparuje, pozostawiając swój aromat i smak), zestawiamy z kuchenki,
    blendujemy. Jeśli jest taka potrzeba jeszcze doprawiamy do smaku.
    *Natkę pietruszki blendujemy z dodatkiem śmietany, doprawiamy wg uznania
    solą i pieprzem.
    *Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    *Na talerz wlewamy porcję zupy, z brzegu talerza śmietanę z natką
    pietruszki. Na każdy talerz wykładamy też kilka dużych makaronów.
    Dekorujemy wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Grzyby Koniak Pietruszka Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować