Zupa Grzybowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna na Wigilijną kolację, ale nie tylko.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - grzyby suszone: 0.5 szklanki
    - woda: 2 litry
    - marchew: 1 sztuka
    - pietruszka korzen: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - śmietana kremowa 30 %: 2 łyżki
    - ugotowana kasza jaglana (może być więcej, jeśli lubicie bardzo gęste zupy;)): 400 gramów

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początku gotujemy w wodzie obraną marchewkę i pietruszkę.
  • 2. Po pięciu minutach dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i grzyby suszone - gotujemy do miękkości grzybów - około 20 minut. Przyprawiamy do smaku.
  • 3. Dodajemy śmietanę do zupy, zagotowujemy.
  • 4. Podajemy z kaszą ( można z makaronem).

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy