ZUPA GRZYBOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Aromatyczna,pyszna zupka.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 dag suszonych grzybów
    kilka świeżych np podgrzybków
    marchewka
    pietruszka
    seler
    makaron (dowolny)
    przyprawy-sól,pieprz,jarzynka,liść laurowy,ziele angielskie

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone grzyby wypłukać,następnie ugotować w kostce rosołowej.Gdy grzyby będą już prawie miękkie dodać pokrojone świeże grzyby,starta marchew,seler i pietruszkę oraz wrzucić garść makaronu. Zupa będzie wtedy gęstsza i syta.Doprawić do smaku,można zaciągnąć śmietaną.

Porady

Zupa świetnie się sprawdza na wigilijnym stole,a wtedy robimy ją z samych suszonych grzybów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy