Zupa grzybowa

4.49 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min
  • Dla 6 osób

Na tę pyszną zupę warto czekać cały rok.

  • 55 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 20 dag suszonych grzybów
    cebula
    marchewka
    kawałek selera
    liść laurowy
    1/4 szkl. soku z kiszonej kapusty
    sól, pieprz
    łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalewamy 1 l wody i odstawiamy przynajmniej na 8 godzin. Gotujemy w tej samej wodzie ok. 20 minut. Odcedzamy. Wywar zachowujemy. Grzyby studzimy, drobno kroimy.
  • 2. Warzywa obieramy. Marchewkę i selera myjemy i kroimy w duże kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa wraz z pokruszonym liściem laurowym gotujemy ok. 20 minut w wywarze grzybowym.
  • 3. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy grzyby. Wlewamy sok z kapusty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i zabielamy
    śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować