Zupa gołąbkowa

5 (184 ocen)

dla zabieganych

Składniki:

  • Składniki :

    300g mięsa mielonego wołowego,
    2-3 pomidory,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    cebula,
    150g ryżu parabolicznego,
    1/2 małej kapusty białej,
    sól,
    pieprz,
    2 ząbki czosnku,
    bulion,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Gołąbki

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gołąbkowa 1. Na patelni rozgrzej olej. Posmaż mięso. Kapustę pokrój drobno. Przełóż do garnka. Dodaj pokrojone pomidory, cebulę oraz czosnek. Dodaj koncentrat pomidorowy. Zalej bulionem. Gotuj 10 minut. Do zupy dodaj wcześniej przygotowane mięso oraz wysp ryż. Duś na wolnym ogniu z 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować