Zupa fasolowa z kapustą

0 (0 ocen)

polecam

Składniki:

  • Fasola biała – 20 dag
    Kapusta biała – ½ główki
    Bulion warzywny – 1 L
    Ziemniaki – 30 dag
    Papryka czerwona – 1 strąk
    Pomidor -1 szt
    Natka pietruszki
    Pieprz kolorowy
    Sól

Zupa fasolowa z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole przebrać, opłukać, zalać wodą zimną i moczyć przez całą noc.
    Następnego dnia ugotować fasolę w tej wodzie w której się moczyła, dodać sól oraz bulion i na małym ogniu gotować ok. 25 minut, następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz paprykę oczyszczona i pokrojoną w kosteczkę.
    Kapustę poszatkować cienko i dodać do zupy i dalej gotować ok. 30 minut.
    Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na cząstki i dodać do zupy tuż przed podaniem, przyprawić solą, pieprzem oraz dodać natkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy