Zupa fasolowa po redaktorsku

0 (0 ocen)

polecam zupę fasolową..

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasola perłowa 1/2 szkl
    · pieczarki 8 szt
    · tłuszcz
    · cebula
    · mąka pszenna 1 lyżka
    · ser biały 10 dag
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · gałka muszkatołowa mielona

Zupa fasolowa po redaktorsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do fasoli pod koniec gotowania i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, opłukać , drobno posiekać, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą, chwilę pogotować, doprawic do smaku. Przed podaniem posypać posiekana natką i przetartym przez sito serem twarogowym. Podawać z łazankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy