Zupa fasolowa "na bogato" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną fasolkę szparagową włożyć do garnka, wlać litr gorącego rosołu i gotować 30 min.
2.Cebulę posiekać, boczek pokroić w paseczki i podsmażyć razem na oleju aż cebula stanie się złocista, a boczek chrupiący.
3.Do cebuli i boczku dodać koncentrat pomidorowy, keczup i odsączoną z zalewy białą i czerwoną fasolkę, podsmażyć, a potem zalać pozostałym rosołem (0,5 l) i zagotować.
4.Dołóż do powyższego ziemniaki i fasolkę szparagową wraz z rosołem, w którym się gotowały.
5.Kiełbasę i parówki pokrój w plasterki i dodaj do zupy. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem oraz pikantną papryką (zupa powinna być pikantna). Jeśli zupa ma być łagodniejsza dodaj śmietanę.
Komentarze