Zupa fasolowa na boczku

0 (0 ocen)

  • Średni

Zupka jest bardzo gęsta i sycąca. Po prostu pyszna

  • Średni

Składniki:

  • - fasola jaś: 0.5 kilograma
    - boczek wędzony: 20 dekagramów
    - kiełbasa zwyczajna: 0.5 kilograma
    - marchewka: 3 sztuki
    - por: 0.33 sztuki
    - seler: 0.25 sztuki
    - pietruszka: 0.5 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - rozmaryn: 1 łyżeczka
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - ostra papryka: 1 szczypta
    - przyprawa do fasolki po bretońsku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczyć całą noc we wodzie. Do fasoli dodać pokrojony w kosteczkę boczek, gotować ok. 20 min. na małym ogniu.
  • 2. Dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa (prócz ziemniaków). Gotować ok. 30 min na małym ogniu.
  • 3. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni. Dodać do zupy wraz z ziemniakami. Dodać przyprawy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować ok. 20 min, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować