Zupa fasolowa Baron z pieczarkami

0 (0 ocen)

Zupa fasolowa z pieczarkami...

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · fasola biała 1/2 szkl
    · pieczarki 5-7 szt
    · marchew
    · pietruszka
    · tłuszcz
    · pomidory 2 szt
    · szynka wędzona 5-10 dag
    · śmietana 18 proc 1/21 szkl
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · natka pietruszki
    · sól
    · pieprz
    · przyprawa do zup

Zupa fasolowa baron z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole przebrać, opłukać, zalać częścią wywaru, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pieczarki i warzywa oczyścić i opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać wywarem , ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, dodać do zupy razem z fasolą, wędliną pokrajaną w paseczki i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy