Zupa "dary lata" z botwinką i kabaczkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna i lekka zupa z mnóstwem sezonowych warzyw. Idealna na letnie dni.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -1 porcja rosołowa
    -1 pęczek włoszczyzny (z natką pietruszki i selera)
    -2 ząbki czosnku
    -5 marchewek
    -10 ziemniaków
    -1 kabaczek
    -1 cukinia
    -4 buraczki z botwinki
    -4 ziarna ziela angielskiego
    -4 ziarna pieprzu
    -4 liście laurowe
    -około 1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -szczypta gałki muszkatołowej
    -pieprz
    -4 l wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa "dary lata" z botwinką i kabaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Porcję wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gdy się wyszumuje zdejmujemy pianę i dodajemy włoszczyznę z natką, ziele angielskie, obrane ząbki czosnku, pieprz i liście laurowe. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie bulion przecedzamy.
  • 2 2. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojoną w plasterki marchew, pokrojone w kostkę buraczki. Gotujemy 10 minut.
  • 3 3. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kabaczek i cukinię. Dodajemy także przyprawę uniwersalną, pieprz i gałkę muszkatołową. Gotujemy 15 minut. Zupę w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować