Zupa czosnkowa na rosole

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Zamiast pomidorówki po niedzielnym rosole.

  • 60 min

Składniki:


  • 1,5 l rosołu z kury
    włoszczyzna
    2 łyżki oliwy
    1/2 szklanki posiekanego czosnku
    2 łyżki posiekanego imbiru
    300 g łopatki wieprzowej
    drobny makaron
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa czosnkowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obrałem , opłukałem i pokroiłem . Dodałem do rosołu , gotowałem do miękkości warzyw , ok. 40 minut. W osobnym rondlu udusiłem ( około 10 minut ) na oliwie czosnek i posiekany imbir , dodałem do bulionu. Przygotowałem pulpeciki. Użyłem mięsa z łopatki. Zmielone połączyłem z odciśniętą namoczoną bułką , jajkiem , doprawiłem solą i pieprzem. Do osobnego garnka przelałem część rosołu. Wrzuciłem na wrzący pulpety , gotowałem na małym ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie wyjąłem pulpety i dodałem do rosołu. Doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z drobnym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować