Zupa czosnkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Rozpoczęłam przyspieszony kurs gotowania. Część przepisów pochodzi z mojego rodzinnegodomu, ale często trochę je zmieniam.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 2 łyżki vegety
    ● 4 żółtka
    ● 1 szkl. śmietany 12-proc.
    ● główka czosnku
    ● 3/4 kostki masła
    ● 1/2 bochenka chleba (najlepiej czerstwego)
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa czosnkowa 1. Chleb kroimy w kostkę i małymi
    porcjami smażymy na rozgrzanym
    oleju. Grzanki odstawiamy
    do ostygnięcia.
  • Zupa czosnkowa 2. Zagotowujemy 2 l wody
    z vegetą. Czosnek przeciskamy
    przez praskę i rumienimy na
    roztopionym maśle. Wkładamy
    do bulionu i gotujemy 15 min.
  • Zupa czosnkowa 3. Żółtka ucieramy ze śmietaną
    i powoli wlewamy do zupy, dokładnie
    mieszamy. Podajemy
    z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować