Zupa czosnkowa

4.5 (149 ocen)

Bardzo smaczna zupka i dobra na przeziębienie.

Składniki:

  • 0,5 l bulionu jarzynowego
    100 g serka topionego śmietankowego
    5 ząbków czosnku
    sól, pieprz
    natka pietruszki do posypania
    grzanki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Zupa czosnkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać ser, zmiażdżone ząbki czosnku i gotować na małym ogniu ok 15 - 20 min. Doprawić do smaku. Zupę podawać z grzankami, posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować