Zupa czereśniowa z kisielem i makaronem

4.49 (191 ocen)

  • 25 min

Smaczna zupa na lekkie obiady, może być też doskonałym deserkiem na zimno lub na gorąco. Nie pogardzą nią dzieci oraz dorośli.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 1,5 l zupy
    ½ kg ciemnych czereśni(u mnie mrożonych)
    1 opakowanie kisielu wiśniowego
    5 goździków
    ¼ szklanki cukru
    Do smaku kwasek cytrynowy, cynamon
    Makaron wstążki
    Kleks śmietany
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa czereśniowa z kisielem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: Czereśnie rozmrozić, zagotować z cukrem, kwaskiem cytrynowym i goździkami. Ma być około 1,5 l zupy. Po zagotowaniu wsadu goździki usunąć. Kisiel rozmieszać w ½ szklanki zimnej wody, wlać do zupy, zagotować. Zupę zmiksować, doprawić do smaku cynamonem, ponownie zagotować. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem. Udekorować kleksem śmietany, czereśniami.

Porady

1.w sezonie należy skorzystać ze świeżych owoców. 2. do zupy można dodać dowolny makaron.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować