Zupa Cygańska

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tą zupą zajada się cała moja rodzina , jest smaczna , bardzo rozgrzewająca i sycąca

  • 45 min

Składniki:

  • -1 kg kiełbasy śląskiej-pokroić w półksiężyce
    -25 dag boczku wędzonego-pokroić w kostkę i przesmażyć
    -po 1 papryce 3 kolorowej -pokroić w paski
    -o,5 kg cebuli-pokroić i przesmażyć
    -1 kg ziemniaków- pokroić w kostkę

    -jedna porcja rosołowa
    -3 kostki rosołowe
    -jeden pęczek włoszczyzny
    ze składników ugotować wywar, dodać wegete

    -1 śmietana 12%
    -sól, pieprz,majeranek
    -koncentrat pomidorowy
    -ketchup

Zupa cygańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanego wywaru dodać kiełbasę, trochę pogotować, następnie dodać ziemniaki, boczek, cebule i gotować do miękkości .Na końcu dodać paprykę i pogotować jeszcze. Doprawić do smaku solą , pieprzem i dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego i półtorej łyżki ketchupu. Przygotować zaklepkę z mąki i śmietany i wlać do przygotowanej zupy, parę minut pogotować . Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy