Zupa cebulowa z migdałami i kminkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Migdały i cebula, a do tego kminek i liść laurowy- i pozostaje zadać pytaie czy z tego może powstać coś dobrego? Od razu muszę stwerdzić ze może i nie tyle dobrego co przepysznego :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 kg cebuli
    10 dag obranych podprażonych migdałów
    1 l bulionu warzywnego
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 liść laurowy
    150 ml wytrawnego białego wina

    bagietka
    starty parmezan
    płatki migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa z migdałami i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać w garnku.
  • 2. Cebule obrać, pokroić drobno. Wrzucić na rozgrzany olej. Zeszklić, od czasu do czasu zamieszać.
  • 3. Z migdałów i szklanki bulionu robimy puree. Dokłądnie miksujemy na gładką masę.
  • 4. Do cebuli dodać migdałowe puree, bulion, wino oraz liść laurowy.
  • 5. Gotować pod przykryciem 20 min, dodać kminek i gotować jeszcze 10 min.
  • 6. Gotową zupę przełożyć do kokilek, na każdej położyć kromkę z bagietki.
  • 7. Posypać startym parmezanem.
  • 8. Kokilki ułożyć na blaszce i zapiec w piekarniku do momentu, aż parmezan zrobi się złoto - brązowy.
  • 9. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe, posypać nimi zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować