Zupa cebulowa z białym winem.

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywna i smaczna zupa.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion mięsny lub warzywny: 0.5 litra
    - białe wino wytrawne: 0.5 szklanki
    - cebula: 0.5 kilograma
    - tymianek suszony: 2 łyżeczki
    - sól pieprz ( do smaku): 1 łyżka
    - kurkuma: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Wina

Zupa cebulowa z białym winem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w pasterki. Wrzucamy do bulionu, dodajemy białe wino, sól, pieprz oraz tymianek. Gotujemy aż do momentu gdy cebula będzie miękka. Zupę odstawimy i studzimy. (Jeśli w blenderze można miksować gorące zupy nie studzimy).Wlewamy do blendera dodajemy kurkumę. Miksujemy aby zupa miała konsystencje kremu.Podgrzewamy. Podajemy z grzankami lub bagietką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować