Zupa cebulowa krem

4.5 (196 ocen)

  • 20 min

Zupę przyrządza się łatwo i szybko. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie obiadu, jest to idealna propozycja która z pewnością zadowoli wszystkich domowników :)

  • 20 min

Składniki:

  • 1l bulionu drobiowego lub warzywnego
    3 duże cebule
    2 łyżki oleju
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka śmietany 18%
    szklanka wody
    świeża natka pietruszki lub koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cebulowa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w piórka. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę lekko solimy i smażymy około 5 minut. Do podsmażonej cebuli wlewamy bulion i gotujemy.
  • 2. W tym czasie przygotowujemy zawiesinę do zupy z mąki, wody i śmietany. Kiedy zupa zacznie się gotować, zagęszczamy ją zawiesiną. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.
  • 3. Natkę pietruszki bądź koperek kroimy i wrzucamy do zupy. Na koniec zupę miksujemy blenderem aż powstanie krem. Podajemy ją z grzankami lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować